piątek, 16 listopada 2007

Przekąska na Anrzejki z awokado

Składniki na około12 porcji:
2 owoce awokado, 3 łyżki soku z cytryny, ostra papryczka lub chili, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 pomidory, paczka krakersów, sól, pieprz.

Awokado umyć, przekroić wyjąć pestke i łyżeczką wydrążyć miąższ. Owoc skropić sokiem z cytryny i dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekaną papryczkę lub wsypać chili, Osoby lubiące ostrzejszy smak mogą dodać ząbek czosnku, pół łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1/4 łyżeczki slodkiej papryki i odrobinę pieprzu.
Krakersy ułożyć na półmisku, na każdy nałożyć pół plasterka pomidora i łyżkę musu awokado.
Można ozdobić natką pietruszki i plasterkami cytryny

Brak komentarzy: