czwartek, 18 czerwca 2009

Różowa sałatka ziemniaczana

Różowo i smacznie!


Składniki:

5 średnich ziemniaków
3 buraczki
biała część pora
5 ogórków konserwowych
jabłko
6 łyżek majonezu
sól, pieprz
szczypiorek do posypania


Przygotowanie:

Ziemniaki i buraczki ugotuj w łupinach, w osolonej wodzie. Wystudź i obierz, pokrój w kostkę. Jabłko obierz i razem z ogórkami również pokrój w kostkę. Por pokrój w półplasterki, lekko posyp solą i odstaw na kilka minut (pozbędziesz się ostrości i goryczy). Starannie wymieszaj wszystkie składniki, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj z majonezem. Posyp szczypiorkiem.

Smacznego!
**********
Przepis i zdjęcie ze strony Magazyn Domowy:
_________
Ten i wiele innych przepisów, (i nie tylko przepisów) można znaleźć w Magazynie Domowym:

Brak komentarzy: