czwartek, 28 stycznia 2010

Azjatyckie przysmaki

Takie kolorowe jajka mogą nie tylko zdobić Wielkanocny stół... .
Ugotowane na twardo, odłubane ze skorupki i moczone/podgrzewane/ w gorącym, specjalnym azjatyckim sosie - Tamari soy sauce.
Z braku takiego sosu -- wyobraźnia podpowie nam inne rozwiązania.
http://rasamalaysia.com/soy-sauce-eggs-shoyu-tamago/ - (po wejsciu na stronę - klikaj na obrazek z jajkami, a pojawi się następny,.. i następny.. pokazując etapy wykonania takich jajek)


Tu można podpatrzyć przepisy na azjatyckie pyszne potrawy lub tylko podpatrzyć ciekawe kompozycje:

http://rasamalaysia.com/

4 komentarze:

myletterstoemily pisze...

very interesting eggs.

love to have a glimpse into
other cultures.

you are my first blog from
poland, a country i love.

david santos pisze...

Hello, Maria!
Really beautiful posting!
Thanks for your portuguese.

"Onde, como diz a poesia, só há jardins e flores"

Very good. have a nice weekend.

MARIA pisze...

"Onde, como diz a poesia, só há jardins e flores"
"Where, as the poetry, there is only gardens and flowers"

Thank you David!

Anonimowy pisze...

Nauczylem sie wiele