Ugotowane na twardo, odłubane ze skorupki i moczone/podgrzewane/ w gorącym, specjalnym azjatyckim sosie - Tamari soy sauce.
Z braku takiego sosu -- wyobraźnia podpowie nam inne rozwiązania.
http://rasamalaysia.com/soy-sauce-eggs-shoyu-tamago/ - (po wejsciu na stronę - klikaj na obrazek z jajkami, a pojawi się następny,.. i następny.. pokazując etapy wykonania takich jajek)

Tu można podpatrzyć przepisy na azjatyckie pyszne potrawy lub tylko podpatrzyć ciekawe kompozycje:
http://rasamalaysia.com/
4 komentarze:
very interesting eggs.
love to have a glimpse into
other cultures.
you are my first blog from
poland, a country i love.
Hello, Maria!
Really beautiful posting!
Thanks for your portuguese.
"Onde, como diz a poesia, só há jardins e flores"
Very good. have a nice weekend.
"Onde, como diz a poesia, só há jardins e flores"
"Where, as the poetry, there is only gardens and flowers"
Thank you David!
Nauczylem sie wiele
Prześlij komentarz