niedziela, 10 stycznia 2010

Sałatka z ananasem

Składniki na 4 porcje:

4 jaja
50 dag piersi z kurczaka
szparagii (1 słoik)
ananas (1 puszka)
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz, śmietana, majonez, musztarda

Etapy przygotowania:
1.
Piersi smażymy na złoty kolor. Jajka gotujemy.
2.
Ananas, szparagi kroimy w kostkę.
3.
Przestudzoną pierś i jajka kroimy również w kostkę.
4.
Natkę pietruszki siekamy. Robimy sos dodając śmietanę i musztardę do 2 łyżek majonezu. Wszystkie składniki mieszamy. Sałatkę schładzamy w lodówce i po wierzchu posypujemy natką pietruszki.
Jest pyszna.
Smacznego!!!

Źródło:
Sałatka z ananasem>

Brak komentarzy: